Måned: april 2016

Den spanske dronningen som Erna Solberg og prinsen av Wales som Hamlet

23. april er dødsdagen til Shakespeare og Cervantes, og i år var det 400 år siden begge to kastet inn håndkleet. Dagen ble derfor markert både i Spania og i England, som seg hør og bør. Det var også denne bloggerens trettiårsdag, det var stas 

Gratulerer med dagen, dronning Elizabeth!

I dag fyller den britiske dronningen nitti år, og det er sluppet flere nye bilder. Posten har laget et nytt sett med bilder av hele arverekkefølgen: Det er noe veldig fascinerende med generasjonsbilder, enten det er kongelige eller egne familier. Og jeg liker hvordan smilene 

8 tips til navnefest: La deg inspirere av de kongelige!

1. Kall deg selv dragekongen, fordi hvis du kan hete dragekongen, så vil jeg alltid anbefale det. Og hvis du følger i sporene til bhutanske kongelige, heter barnet bare «prinsen» (Gyalsey) frem til navnefesten. Du kan selv får velge om også ditt barn også skal hete Jigme Namgyel Wangchuck. Jigme betyr fryktløs og Namgyel uovervinnelig, så du kan kalle ungen Konrad Victor og slippe unna med det.

2. Skaff en innmari bra fotograf, som kan ta kule bilder som dette:

3. Vurdér bunad, men ta på deg dette:

4. Inviter alle som vil komme

5. Og ta med den nydøpte/nynavnede prinsen ut så alle får se! (Seriøst, hjertet mitt hopper over noen slag av disse bildene)

6. Ha de kuleste gjestene

7. Dropp alt som heter lyseblått og lyserosa, jeg håper virkelig disse fargene blir de definitive navnefestfargene fra nå av:

8. Sørg for å ta de skjønneste bilder med bestefar.

Alle bildene fra navnefesten finner du på kongens facebookside.

Tre tusen trillioner bilder av William og Kate

Etter å ha vært i India (les bloggposten min om det), fløy William og Kate til Bhutan. Smart trekk! Der var det mange, mange muligheter til å få tatt seg et fint facebookprofilbilde. Embed from Getty Images De ble ønsket velkommen på flyplassen av prinsesse 

Den mest perifere kongenyheten du får denne uken (dette året?)

Denne bloggen konsentrerer seg vanligvis om kongelige du har hørt om. I dag gjør den ikke det. Og faktisk en minister og et land jeg selv ikke hadde litt problemer med. Norge har nemlig vært på første offisielle besøk i Liechtenstein siden 1998, og vi 

Kan man egentlig se forskjell på tyske, hvite menn?

Nylig ble jeg rørt til tårer av omtale i Strekke-bloggen:

Jeg er republikaner av så mange grunner, men elsker Kristins kunnskapsrike og vittige skrivestil.

Nå skal vi slå hull på den myten om kunnskapsrikdom!

Jeg har vokst opp med NAFs veibok og quizzing i geografi. Så jeg ble ganske forvirret da det nederlandske kongeparet dro på statsbesøk til Bavaria. Bavaria, tenkte jeg, det landet har jeg ikke hørt om. Kan det være en liten stat som FN ikke har anerkjent? Kanskje noe i Balkan-området? Er den i nærheten av Ingusjetia?

Dette brakte meg naturligvis ut på google, og slik lærte jeg at Bavaria er det engelske navnet på Bayern. Så da er det Bayern altså!

Det jeg har lært om Bayern nå, er at Bayern er full av middelaldrende hvite menn det er vanskelig å se forskjell på. Her er Horst Seehofer sammen med kong Willem-Alexander. Han er Bayerns ministerpresident. Bayern er jo en del av Tyskland, men det er samtidig en fristat, og de har sitt eget parlament. Det er veldig uklart for meg hvordan dette fungerer. Jeg har førti studiepoeng i tysk språk og kultur, og kjenner at de var fint lite til hjelp når man skulle skrive kongeblogg, gitt. Håper jeg har noen statsviterlesere. Er Bayern liksom Tysklands Bergen? Eller er de Ingusjetia? Er de egentlig en del av eurosamarbeidet? Åh, her er det mange spørsmål.

635903254132231099185075863_obBgR-Qf3op0PYoheaweMJDJUhiiysYJg2S2ZkuJex8BwNHnqdhkQkQ3sYm8oE-99NRDUNWZ55Qz-o1UQuzR3B8hXt52epCkSR-HgNxBfBzeZSK-pL93KMmmJHQHCix3LA9dsjog

Når vi nå har avslørt at de førti studiepoengene i Tyskland var langtfra fortjent, kan vi se litt på den hatten. Alle som leser denne bloggen er vel innforstått at vi elsker Máxima, og vi elsker når Máxima tar’n helt ut og velger de fargene der, og den hattestørrelsen der.

HATT, HATT. HATT.

På sin vei måtte hatten bli tatt bilde av sammen med en utrolig mengde med hvite, middelaldrende menn i dress. Hvis du noen gang hører noe si «Jeg ser ikke forskjell på asiatere, jeg, altså…» bør du vise dem hvilken kavalkade i ugjenkjennelighet tyske menn kan være. Han med skjerfet der, direktøren på statsmuseet i Bayern, er kanskje den eneste jeg tror jeg skjønner at ikke er den samme som de andre.

Derfor ble jeg så glad da jeg så at de hadde møtt en slik tysker:

Men så var det ingen tysker, men en egenimportert nederlender som heter Liliane Ploumen. Hun er minister for utenlandsk handel og utviklingssamarbeid. Her er de sammen på «Det nederlandsk-tyske forumet for IT-sikkerhet i industrien». Woopdiwoo.

Münchens ordfører Dieter Reyer. Og en veldig stor bok. Både hatter og bøker er visst store på dette besøket.

Flere tyske menn (og den enes kone) og en petroleumsblå kjole jeg tenker jeg må ha. Det er veldig påfallende at alle menneskene de møter i dette landet er menn – eller kona til disse mennene. Sier vel noe om Bayern tenker jeg, og hvorfor jeg var på utveksling i Nord-Tyskland.

Shit som jeg liker disse folka her.

Med en kavalkade av flotte antrekk forlater jeg dere her. Vi lærte ikke så mye om Bayern, men alle var enige om at det hadde vært en fin tur, og det var det viktigste.

Dårlig humør? La oss drysse litt tiara på deg!

Mexicos president har dratt på tur! Hvor dro han, tror dere? Embed from Getty Images Det ble Danmark! Danmark sendte ut det beste de hadde for å møte ham. Dronning Margrethe er jo alltid et lite mirakel i seg selv, men med kombinasjonen av den 

Et hysterisk forsøk på å skrive kongeblogg om SKAM

Fordi det er ikke bare tenåringene som klikker når det er to ukers SKAM-pause, det går hardt utover meg også, skal jeg si dere. I alle fall når jeg må nøye meg med å høre på SKAM-podkast og selv driver en kongeblogg der det er 

Hemmeligheten bak å se ut som hertuginne Kate i India

Hemmeligheten bak å se ut som hertuginne Kate i India

Jeg vil se ut som hertuginne Kate i India. Egentlig vil jeg jo faktisk reise til India og oppleve landet. Men så lenge ingen tar seg bryet med å sponse livet mitt som kongelig korrespondent, blir rapporteringen fra skrivebordet, og vi fokuserer heller på klesbilder. Hemmeligheten bak Kate finner du sist i denne bloggposten!

Det første William og Kate gjorde, var å legge ned kranser på minnestedet for terroren i Mumbai i 2008.

Veldig passende å ha paisleymønstret kjole på det første oppdraget i India. Mønsteret stammer fra Persia og India, og ble hentet inn til Storbritannia på 1800-tallet. Kjolen er Alexander McQueen, og en versjon av den kan kjøpes av «folk flest» (merk anførselstegnene!) til høsten.

Ethvert antrekk løftes med det smilt og en blomsterkrans. Til orientering er denne kjolen fra den indiske designeren Anita Dongre det Kate definerer som treningsantrekk.

Og høye hæler, naturligvis. Her har du faktisk looken for kubb-spilling i Frognerparken i sommer. Bare velg sandaler i stedet for.

Så var det galla! Jenny Packham leverer alltid gull på Kate-fronten, og den fargen der ELSKER jeg. Toppen og sjalet er brodert i India, og Kates oppsatte hår gjør at vi kan se nye øredobber fra indiske Amrapali Jewels med lapis og diamant.

De er jæskla store.

Men ingenting mot den buketten hun fikk. Hvis du må holde bukett med to hender og hele kroppsvekten din er vi egentlig mer over i blomsteroppsats-området enn bukett.

Neste uke fyller dronning Elizabeth 90 år, og India hadde hageselskap med William og Kate. Kate så lik ut. Jeg liker’e! Men jeg trodde først hun hadde kledd seg ut som et norsk bibliotek.

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 10.36.37Håper dette blir den nye uniformen på bibliotekarer i vest! Kjolen kan kjøpes fra Alice Temperley, og koster usle 3000 britiske pund. Vi får kanskje overbevise kulturministeren om ei litta ekstrabevilling?

Ny kransenedleggelse! Kate fikk et lite anfall av «er jeg ikke egentlig Mette-Marit?» (ikke bekymre deg, det kan vi alle få), og må ha stjålet en kjole fra vår kronprinsesse. Det der ser veldig, veldig Mette-Marit ut.

Og det der ser veldig, veldig «de nye ungdomsdiakonene i menigheten» ut.

Og det der ser veldig «sånn skal vi se ut sommeren 2016» ut. Bortsett fra at jeg sikkert ville sett ut som restehyllen på Indiska, men da skal dere vite at det er sånn jeg ser ut inni meg. Kate hadde på seg disse klærne for et besøk til et senter for hjemløse barn.

Dette er ikke et hjemløst barn, men Indias statsminister Narendra Modi. Jeg elsker kjolen til Kate, særlig fargen. Og ikke minst at skjørtet ser ut som en romrakettt. Klar til oppskyting!

Hvis hun skal sendes ut i bane rundt jorden, sender vi samtidig avgårde disse lekre øredobbene. De var en gave etter at prinsesse Charlotte ble født i fjor.

Etterpå ble det dans….

og musikk…

… og Kate så strålende ut, og jeg blir glad for å se flere høye kvinns i Asia. Du og jeg Kate, vi kjenner følelsen av folk i armhulene.

Kjolen er fra Anna Sui, og øredobbene har hun hatt i minst ti år.

Dette statsbesøket rommer alt fra galla til hverdagsantrekk. I går dro William og Kate ut i jungelen.

Neshornet bare «Hallo.»

… og jeg bare <3 <3 <3.

Til sist får dere det jeg lovet dere…

Hemmeligheten bak å se ut sånn!

Folk til slikt. Veldig mye penger, og folk til slikt. Sorry, folkens!

Norsk statsbesøk i Roma

Harald og Sonja har vært på statsbesøk i Italia. Vi starter med høydepunktet: Tiara! #GLITTERING #GALA #QueenSonja of #Norway in #purple & #pearls at #dinner in #Rome! #Kongebloggen #Royals #StateVisit pic.twitter.com/JwxHolqPVV — Kjell Arne Totland (@TV2KjellArne) 6. april 2016 Du og du som jeg setter