Den mest perifere kongenyheten du får denne uken (dette året?)

Denne bloggen konsentrerer seg vanligvis om kongelige du har hørt om. I dag gjør den ikke det. Og faktisk en minister og et land jeg selv ikke hadde litt problemer med. Norge har nemlig vært på første offisielle besøk i Liechtenstein siden 1998, og vi sendte avgårde Elisabeth Aspaker.

Jeg bare «Hva i alle dager gjør fiskeriministeren i et land uten kystlinje??»

Så kom jeg på at jeg vet jo at Per Sandberg er blitt fiskeriminister. Da har sikkert Elisabeth Aspaker fått en annen jobb. Jeg til Wikipedia. Joda, hun er EØS- og EU-minister, gitt. Jeg bare «EØS- og EU-minister? Har vi en egen minister for det?» Jepp.

Til høyre for ministeren er Norges ambassadør til Sveits. I Twitter-biografien står det «Covers Switzerland, Liechtenstein and the Holy See.» Og jeg bare «hvilken hellig sjø er det vi snakker om her?» Jeg vandret ut på Wikipedia igjen, og lærte at det er «the ecclesiastical jurisdiction of the Catholic Church in Rome». Det er altså Vatikanstaten, og en gammel regel sier at man ikke kan ha samme ambassadør til Italia og Vatikanstaten. Hva man ikke lærer av å kongeblogge.

Den personen vi EGENTLIG skal snakke om i denne bloggen, er jo fyren til venstre. Det er altså arveprins Alois i Liechtenstein. Jeg leste først om saken på bloggen Luxarazzi. Luxarazzi har en god innføring på prinsefamilien i Liechtenstein, som anbefales hvis du leser engelsk og er så nørdete at familien din bekymrer seg for deg. Kort oppsummert er det prins Hans Adam II som er statsoverhode. Han har fire barn med sin prinsesse Marie: arveprins Alois, Maximilian, Constantin og Tatjana. Alois er gift med hertuginne Sophie av Bavaria (ha ha, jeg vet, skjebnens ironi!), og de har fire barn.

Her er noen bilder av arveprinseparet i 2013, så du skal huske dem.

Nå vet jeg at du tenker «Alt jeg lærer av å lese kongeblogg!». Hvis du er Elisabeth Aspaker tenker du sikkert «Endelig noen som bryr seg om jobben min!», men det er ganske trist å tenke på, så jeg vil bare si til slutt at Elisabeth Aspaker, jeg heier på deg. En dag kommer sikkert folk til å ha hørt om EØS- og EU-ministeriet også!4 thoughts on “Den mest perifere kongenyheten du får denne uken (dette året?)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.