Tiaratidend 2/2018

Jeg har vært opptatt med livet. De kongelige derimot, de har vært opptatt med TIARA. Her blir en kjapp oppdatering for deg som også har vært bortreist og vil ha en kjapp gjennomgang av tiaraene vi har sett den siste måneden. I baklengs rekkefølge.

Statsbesøk i Norge

Det har vært litteraturtog, og jeg har vært så utrolig begeistret for hvordan Mette-Marit har løst det denne gangen. Flott med anbefalinger på Instagram og engasjerte samtaler underveis. Og dette sier jeg ikke en gang BARE fordi jeg vil være med neste gang.

Uansett…

Før hun dro med toget var det middag for statsbesøk fra Slovakia.

Merker jeg blir litt hissig av at det ikke finnes ordentlig bilder av alle kongelige med tiara på hodet. Her har vi Sonja med en av favorittene, nemlig Mauds perle- og diamanttiara. Mette-Marit hadde ametysttiaraen, og prinsesse Astrid vinge-aigretten.

Tiara-auksjon

Fire nydelige tiaraer er auksjonert bort.

Tiara i Sverige

Altså… Siden sist har det vært dåp (INGEN TIARAER) og nasjonaldag (INGEN TIARAER) i Sverige, så det skriver jeg ikke om. Jeg skriver derimot om en representasjonsmiddag.

Silvia hadde Connaught-tiaraen:

Sofia hadde bryllupstiaraen sin, som altså kan endres på, og denne gangen uten smaragder.

Victoria hadde Baden-stråletiaraen.

Kronprins Frederiks 50-årsdag

Vet dere, dette er for mye for meg. Jeg må bare få delt tiarafesten, så skal vi se om jeg klarer å kommentere etter hvert. Jeg tviler på det. Det er bare MUCHOS TIARAS, POR FAVOR.

Embed from Getty Images

Men legg merke til dronningens tiara. Dette var en 50-årsgave fra Grønland, og den er… ganske mye. På alle måter. Den består av blomster i gult gull.

Embed from Getty Images

5 bilder av 5 tiaraer: svigerinne Marie med prinsesse Dagmars tiara, tante Benedikte med Sayn-Wittgenstein-Berleburg-stråletiaren, Mette-Marit, Maxima av Nederland med diamant-båndtiaraen, eks-svigerinne Alexandra med Alexandrine-dråpetiaraen

Embed from Getty Images

5 bilder av 5 tiaraer: Maria Theresia av Luxembourg med Chaumet-tiaraen, Sophie av Lichtenstein med Habsburg-stråletiaraen, Mathilde av Belgia med Brabant-laurbærkranstiaraen, kusine Alexandra med morens blomstertiara, tremenning (?) Olympia av Hellas i Miller-stråletiaraen

Embed from Getty Images

Victoria med Baden-stråletiaraen, gift med tremenning? Theodora av Hellas, Silvia av Sverige med Edvards rubintiara

Embed from Getty Images

Bra bursdagsbarnet selv hadde en skikkelig hatt. Og så den fine kjøpt-på-auksjon-tiaraen til Mary, da.

Máxima bruker Stuart-tiaraen for første gang!

Stor nyhet hvis du vanker i de riktige kretser.

Embed from Getty Images

Dette er en av de største tiaraene i Nederland, laget til dronning Wilhelmina i 1897 og mye brukt av hennes datter Juliana. Beatrix brukte den imidlertid ikke, og vi har derfor ikke sett den på 40 år.

Det var verdt ventetiden.

Det var på statsbesøk i Luxembourg, og Maria Teresa og Stephanie hadde også tiaraer.

Dame i London hadde på seg tiara.

Jeg snakker for oss alle når jeg sier at vi plutselig ble litt mer klar over at dronning Mary hadde mange bandeau-tiaraer? MANGE? MANGE MANGE?

Her kan du lese et godt og langt innlegg om Meghans bryllupstiara, og her er litt mer hvis du kjenner at du trenger det. Jeg furter fortsatt for at ikke brudgommen får ha tiara, og at ingen av gjestene hadde det.

Til slutt

Jada, det ble blogging denne gangen også. Får se hvordan jeg gjør det fremover. Akkurat nå skriver jeg primært fordi reppublikaner og levekvinne Liv Gulbrandsen røpet at hun elsket når jeg skriver om tiaraer, og da kjente jeg at jeg må levere igjen. Håper det er noen andre der ute som setter pris på det. Takk for oppmerksomheten.1 thought on “Tiaratidend 2/2018”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.