Hvilken tiara har Maud på hodet?


Gode leser Ingrid @uglesnus tipset meg om en post hos @aneacostumes og spurte: Hvilken tiara er dette?

Jeg er ikke sikker. Det mest sannsynlige er at det er et dårlig bilde av viftediademet (se bilde), men det stemmer liksom ikke helt..? Her er posten med alle norske tiaraer, så kan du se viftetiaraen på Mette-Marit.

Jeg vet ikke om andre norske tiaraer det kan være, så enten må det være en lånt (veldig usannsynlig at en dronning gjør det, men kunne vært noe fra den engelske familien..?) eller at det ikke er en verdifull tiara, men noe krystallgreier. Virker kanskje litt rart det også, men jeg ble jo overrasket da Mette-Marit kom med fake i prins Oscars dåp.

Embed from Getty Images

Vel! Dette er starten på et felles eventyr. Er det noen som vet noe mer, noe annet, vil researche mer enn meg? TAKK!

PS. Hvis forskningen deres også skulle finne ut noe mer om hodepynten til Mette-Marit, er det bare å takke!

PPS. Når vi først snakker om dronning Mauds tiaraer, kan vi bare nevne at vi alle gleder oss voldsomt til vi en gang får se diamanttiaraen hennes igjen?

Embed from Getty Images

Prinsesse Ragnhild arvet denne, men den ble gitt til Harald etter hennes død i 2012. Tenker kanskje når Mette-Marit blir dronning? Åh, vi har så mange fine opplevelser foran oss, folkens!

OPPDATERING

Sjelden har kongebloggen vært like i vinden: Jeg spurte Kjell Arne Totland, og han svarte på fem minutter:

Jeg tror det må være den minste utgaven av dronning Mauds perlediadem montert på en trang kronering. 😀

Her er det på Märtha Louise:
Embed from Getty Images

Det bør også nevnes at dette er en replika. Tiaraen ble stjålet da den var til reparasjon hos Garrard’s i London i 1995. Kopien de laget etterpå kalles imidlertid dronning Mauds perletiara.

Oppdatering 2

Selvfølgelig har denne bloggens trofaste leser GalP svaret – og det lå faktisk rett fremfor øynene våre:

Den tiaraen hun har på hodet er smykket som henger rundt halsen ved kroningen og i det bilde nr. 2 med sort kjole. Jeg har sett det smykket tidligere, fra en fest i England der den var satt opp som tiara (convertible) men som en coronet (krone) og ikke i tiaraform. Dette var en av bryllupsgavene hennes. Og hvor dette smykket er blitt av vet visst ikke kongefamilien i dag. Er det delt opp eller solgt? Men det er den tiaraen.

 

Undertegnede kongeblogger måpte faktisk med åpen munn da jeg skjønte at det var et halskjede som kan omgjøres til tiara (de beste smykkene er tilpasningsdyktige!), og håper virkelig denne ligger i et hvelv på slottet. Her er en forumtråd med et annet bilde og bilde av smykket i tiaraform.3 thoughts on “Hvilken tiara har Maud på hodet?”

  • Hei igjen, long time no see 😉

    Den tiaraen hun har på hodet er smykket som henger rundt halsen ved kroningen og i det bilde nr. 2 med sort kjole. Jeg har sett det smykket tidligere, fra en fest i England der den var satt opp som tiara (convertible) men som en coronet (krone) og ikke i tiaraform. Dette var en av bryllupsgavene hennes. Og hvor dette smykket er blitt av vet visst ikke kongefamilien i dag. Er det delt opp eller solgt? Men det er den tiaraen.

  • Plansjen med bryllupsgaver finner man på google. Det står nevnt at det halssmykket er konvertibelt til tiara. Og det er da stramt oppsatt og ser mer ut som en krone enn en tiara. Flere tiaraer kan settes opp i denne formen, og vil da se både høyere og ev. mindre ut enn når de er utstrakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.