Tiaratidend 1/2018

Dette er en samlepost for tiara-nyheter. Fordi tiara hurra.

TIARAUTSTILLING I LONDONIUM

På Kensington Palace kan du reise og se tre tiaraer. Jeg anbefaler Order of Splendors gjennomgang. Denne Fife-tiaraen er så vakker at hvis du ikke begynner å grine må du virkelig ha et hjerte av stein. Eller vent, jeg trekker tilbake det. Du har jo åpenbart ikke et hjerte for stein. Tenk at stein kan være så fint. Tenk at stein og metall kan være så fint.

Det er jo litt sånn at man må ha forskjellige preferanser. Den neste tiaraen får meg ikke til å grine, men det er jo litt vakkert at Albert designet den egenhendig til kona, Victoria.

Som sagt, selv om det ikke er min favoritt-tiara – hvis ektemannen min hadde laget noe sånt til meg, hadde det vært sånn altså:

SMYKKEUTSTILLING I KOLDINGHUS

I Kolding kan du se «Magtens smykker», og blant annet denne nydelige Khedive-tiaraen som ble laget i 1904, og som dronning Margrethe og hennes søstre har brukt i bryllupet. Ser ut som en fin ustilling, og denne tiaraen her skulle jeg gjerne sett på nært hold!

NY TIARA PÅ LETIZIA

Det er alltid en fest når en kongelig kvinne bruker en tiara hun ikke har brukt før.

Embed from Getty Images

Det skjedde da Spania hadde statsbesøk fra Portugal. Denne tiaraen var opprinnelig en bryllupsgave til dronning Victoria Eugenia, også kjent som dronning Ena, i 1906. Denne var imidlertid ganske enkel, og på 20-tallet spurte hun Cartier om å redesigne den for henne. Cartier har også laget Khedive-tiaraen du så bilde av for et øyeblikk siden, og det er lett å se at disse ligner. Denne har markante perler, som tidligere også kunne bli byttet ut med smaragder.

Embed from Getty Images

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.