En sarkofag som setter alle andre sarkofager i skyggen

Mens noen av oss var opptatt med å tenke på at ei dame i London hadde fått sitt tredje barn, burde vi kanskje holdt øye med hva de holdt på med i Danmark. For 29 millioner danske kroner (i dagens kurs rundt 37,6 norske millioner) har a tante Maggie fått laget seg… dette.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Sarkofagen har vært arbeidet med i over 15 år, og kunstner Bjørn Nørgaard har hatt nær kontakt med dronningen og den nå avdøde prins Henrik. Dette blir jo ikke hans siste hvilested, fordi han famøst nok gikk ut i fjor og sa han ikke gadd å ligge på stas. Asken hans er spredd på havet.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Men tante Maggie, hu skal ligge her. I Roskilde domkirke. Siden hun åpenbart ikke er død ennå, vil kunstverket være dekket til frem til det en gang skal avdukes. I en kobberkjele, åpenbart? Vel vel. Hvis du skal se noe dronning Margrethe-relatert vil jeg på det sterkeste anbefale kjoleutstillingen i Århus som står til 9. september. Der er det noen virkelige PERLER som jeg håper at jeg selv får sett.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Det er mange tanker man kan få når man ser ting som dette. Sarkofager er et stykke utenfor mitt fagfelt, men jeg tenker at all symbolikken i stein fra forskjellige steder i det danske riket etc etc etc havner litt i skyggen av… Vel… Alt. Lurer også på om seremonien når denne en gang skal brukes blir noe a la dette, kanskje bare med annen bakgrunnsmusikk. Eller ikke.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.