Panskandinavisk smykkefest med finsk kronjuvel

1. juni feiret Finland sin uavhengighet med å motta en skandinavisk invasjon. Vi setter pris på det. Kiitos! De kom til og med med smykker og tiaraer. Da vet dere at i alle fall jeg blir glad.

Pohjoismaiden valtionpäämiesten vierailu 1. kesäkuuta 2017 - Juhlapäivällinen Presidentinlinnassa

Her var det gamle klassikere på dronninghoder. Margrethe har den nette fine Baden palmett-tiaraen. Silvia har Baden-stråletiaraen. Underholdende nok stammer begge disse tiaraene fra samme kvinne, nemlig Margrethe og Carl Gustafs oldemor Victoria av Baden. Sonja hadde den nyeste tiaraen, dronning Mauds perletiara, som er ny fordi den er en replika etter at originalen ble stjålet i 1995 da den var sendt til rens.

Ytterst til høyre har vi Islands president Guðni Th. Jóhannesson med kona Eliza Jean Reid, og Finlands tidligere president Tarja Halonen med sin Pentti Arajärvi.

Et lite festbord fordi dere sikkert vil like det:

Pohjoismaiden valtionpäämiesten vierailu 1. kesäkuuta 2017 - Juhlapäivällinen Presidentinlinnassa

Interessant nok er det ikke tiaraene jeg nørder mest over (!), men smykket til Finlands presidentfrue Jenny Haukio.

Det er nemlig splitternytt for anledningen, og en gave ikke til Haukio, men til selve presidentembetet. Det betyr det nærmeste vi kommer statsregalier i en republikk, det! Og et smykke i gull med beryller kan gjerne fylle den formen. Jeg liker den moderne formen som ser overraskende klassisk ut på. Du kan lese mer på Finlands presidents nettside og hos YLE. Ja, og så tar vi ei litta video på det også.2 thoughts on “Panskandinavisk smykkefest med finsk kronjuvel”

  • Jeg liker konseptet med statsregalier i en republikk, og synes kjedet kler Jenny H. utmerket – men jeg liker ikke kjedet i seg selv så godt. Alt kler som kjent den smukke, noe hun definitivt er. På meg, som er blond, lubben og rødmusset, ville det kjedet nok mest av alt sett ut som et av barnas formingsprosjekter. Heldigvis ligger det ikke i kortene at jeg skal bli verken president eller presidentfrue i Finland, så det er jo ikke noe jeg trenger å bekymre meg for. Håper den neste som skal bruke det kjedet bærer det like godt som den nåværende brukeren.

  • Så stas at dei får ha litt smykker i Finland òg. Eg får assosiasjonar til det ein på etsy vil marknadsføre som «elvish», til dømes dette: https://goo.gl/images/qQTHQc Men eg har inntrykk av at «alvesmykker» ofte er inspirert av keltisk kultur, og eg hadde sett for meg at eit slikt smykke ville vere meir inspirert av russisk kulturarv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.