Tidenes tiaraoppsamling

Okei, dette er useriøst. Her går en stakkars kongeblogger inn i den stressende perioden i løpet av hele året (til glede for alle kan dette resultere i en bok du kan kjøpe i butikkene i august!), og så er det ikke noe annet å si om tiarabruken enn PADDEHATTER. Jeg har ikke klart å holde tritt, og resultatet er at jeg nå bare må si TIARA! TIARA! TIARA! Kan ikke alle dere legge igjen morsomme bildetekster i kommentarfeltet? Jeg legger ut de beste!

Offisiell middag i Sverige

Samme dag som Sofias andre graviditet ble annonsert, var det offisiell middag. Sofia hadde den lille tiaraen i skåret stål, og en ny kjole fra Ida Lanto. Victoria hadde laurbærkranstiaraen fra tante Lilian, og Elie Saab-kjolen hun hadde på Nobelseremonien i 2012. Silvia hadde Connaught-tiaraen.

Nederland: Statsbesøk fra Argentina

Máxima hadde kjole fra Jan Tamnieu hun tidligere har brukt i brorens bryllup.

Tiaraen er såkalt «enkel»: «Bare» gigantiske diamanter. Smykket må gjøres rede for, det er en gammel skatt som ikke har vært brukt på førti år. Det finnes en tilhørende tiara, Stuart-tiaraen, som vi alle venter veldig på at Máxima skal bruke.

Danmarks statsbesøk fra Belgia

Et fint lite album:

Margrethe har perlepoiré-tiaraen. Mathilde de ni provinsers tiara. Mary har tiaraen hun ofte har, rubintiaraen etter dronning Ingrid. Men dette var første gang hun hadde hele rubinsettet på et statsbesøk. Marie har diamanttiaraen hun pleier å ha.

Ingen tiaraer, men jeg tror dere tilgir meg for å ta med dette bildet.

Spania på statsbesøk i Japan

Letizias tiara er en diamantblomsttiara. Den er fin, og vært brukt før. Og sjekk den capen på keiserinne Michiko! Selv om hun har sluttet å bruke tiaraer på grunn av nakkeproblemer, synes jeg hun holder høy keiserinnestandard.


Foto: Det spanske kongehuset

Her kan vi se flere tiaraer, men ærlig talt klarer jeg ikke holde oversikten eller interessen for de mange lignende diamanttiaraene i Japan. Det er en skam. Hvis det blir opprør i kommentarfeltet skal jeg identifisere.

Storbritannia i Østerrike

^ en overskrift jeg tenker Hitler ikke ville satt så pris på.

Her er mangelen av tiaraer hoderystende, men jeg tok det med likevel.

SÅ! Kommentarfeltet er åpent! Hva sier dere?3 thoughts on “Tidenes tiaraoppsamling”

  • Jeg likte ansiktsuttrykket til Máxima – «Hehey! Se hva jeg fant i et skap!» Dessuten er jo gallataffel et fantastisk ord jeg umiddelbart skal inkludere i vokabularet, om ikke nødvendigvis til daglig bruk. Kjolen til Camilla er derimot langt fra fantastisk – jeg har generell motvilje mot godt voksne damer i helhvite kjoler og den fasongen er neppe særlig kledelig på noen, uansett farge…

  • Vennligst tips Sofia om en bedre frisør. Hun har samme hår og ansiktsuttrykk alltid – rett og slett døll. Ikke mye paradise hotel der nei…

  • Det er mye lettere å se tiaraer i mørkt hår! Kan skjønne at om du har mørkt hør og det kanskje er litt vågalt med krøller, så er en enkel diamanttiara en god måte å gjøre kvelden morsommere på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.