Danskene feirer nyttår. Og de gjør det skikkelig!

Første nyttårsdag inviterer det danske kongehuset til grand galla. Der kommer innenriksfolket, og ikke minst hjerterdronningen vår:

Margrethe i vårt hjerte! Med mottoet «more is more» har hun stablet tiara og stort smykke på elefantordenen, og en pelskåpe utenpå noe som ser ut som to kjoler utenpå hverandre.

Ah, Mary du skal bli dronning en dag du! Denne kjolen her er bare så nydelig. Capen er det delte meninger om, men jeg liker den! Sjekk hatten til Frederik også. Den er det schwung over.

Prinsesse Marie (gift med andremann Joachim) var også nydelig i en interessant brun-skinnende kjole. Denne tror jeg forøvrig Märtha-Louise ville kledd.

Dag 2!

Dagen etter samler de ambassadørkorpset.

Og inn sendes the most queenly queen of the Queendom.

Jeg er så glad i Margrethe at det bare ikke går an å tenke noe annet.

Jeg kan tenke litt på Mary da, som er der i en kjole som er omgjort fra tidligere nyttårsfester. Dresskoden her tilsier lang kjole, men ikke ballkjole. Det gjør at man må ha litt å jobbe med. Her er det en ny skimrende bluse, og jeg liker det. Veldig elegant og jeg er sikker på at Mette-Marit er misunnelig.

Må bare beundre litt.

Og her er Norges ambassadør til Danmark Ingvard Havnen! Han bærer dannebrogsordenen, jeg tror det er storkorset, men jeg er usikker. Lesere med kunnskap kan melde seg. Det jeg KAN si, er at ved siden av står kona Elisabeth med en Hardangerbunad. Nå som SKAM tar over Danmark regner jeg med at de ropte «Kødder dere eller? Serr!» idet de kom inn, for å styrke norske eksportprodukter.

Dag 3

De gir seg bare IKKE! De bare kjører på! Dag 3! Pust med magen og tenk at du får slappe av etterpå!

Mary brukte capen fra første nyttårsdag, men byttet ut med matchende kjole fra Lasse Spangenberg. Veldig kongelig. Og fargen og capen gir meg fulle vibber av kronprinsesse Victoria på nobelgalla for et drøyt år siden. Hvilken liker du best?

Og et lite bilde til slutt fordi Margrethe.

Hvilken av Marys antrekk likte du best? Del gjerne i kommentarfeltet!8 thoughts on “Danskene feirer nyttår. Og de gjør det skikkelig!”

 • Jeg er på tryggere grunn når det gjelder bunad enn tiara. Og det er første gang jeg har sett noen bruke røde strømper til Hardangerbunad. Jeg er litt usikker på de skoene også, og de kan anses for å være bunadsko.

  • Jeg reagerte også på det! Men tenkte at det er jo mange steder man kan bruke røde strømper, så kanskje… Slo opp i mitt trebinds bunadsleksikon, og der står det tydelig at alle typer hardangerbunader skal ha svarte strømper.

   Nå er jeg av den skolen som mener at bunader ikke kan være fryst i tid, og at man derfor må være åpen for å variere litt, som å velge andre sko og strømper. Jeg tror derfor jeg foreløpig konkluderer med at jeg synes det er morsomt.

 • Jeg trenger flere selskapscaper i livet mitt!! Eneste hake er at med min kroppsfasong og hårfrisyre er det stor fare for at jeg bikker over i Synnøve Solbakken/ Maria von Trapp-kategorien, selv om capen er aldri så selskapelig i utgangspunktet.

  Har du forresten virkelig et trebinds bunadleksikon? Det har nemlig jeg, men har aldri hørt om noen som er yngre enn meg som har det.

 • Så nydelige!
  Savnet litt mer informasjon om tiaraene 🙂 – særlig den Mary har første kvelden… ojojoj.
  Koser meg SÅ mye med denne bloggen.

 • Marys tiara første kvelden er rubintiaraen til Dronning Ingrid / franske dronning Desiree.
  Synes det norske kongehuset bør opprette en stiftelse slik at vi holder de få tiarane og smykkene i kongehuset, og at de ikke blir spredd for alle vinder. Daisy er alltid regal! 😀

 • Jeg liker helt klart antrekk 1 best fra Mary, men det er bare fordi jeg liker kontrastene og alle smykkene. Men jeg synes capen var magisk (jeg trenger flere festcaper i livet mitt også, tydeligvis), så antrekk 3 er på en sterk andreplass.

 • Det kan vere fordi eg har ein litt sånn naturleg gravid-fasong, men eg likar heilt klart antrekket til Nobel-Victoria 2015 best, synest at den korte capen er veldig søt til henne, men Victoria er jo også meir smileholssøt og romantisk enn Mary. Når det gjeld er antrekk 1 min favoritt fordi TIARA og Oh, shiny! Og så oppleves det veldig gjennomført at tiaraen tek opp både fargane til kjolen og capen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.