Kanskje min nye favorittiara?

Jeg er ikke bare LITT glad i tiaraer… Jeg er veldig glad i tiaraer. Og tidligere denne måneden presenterte bloggen The Court Jeweller en tiara jeg ikke har sett før, som jeg kanskje lurer på om umiddelbart ble favorittiaraen min.

Leuchtenberg Fabergé-tiaraen er laget av August Holmström da han var sjef i Fabergé for hertugen av Leuchtenberg rundt 1890. Diamantene var i sin tid en gave fra tsar Aleksander I til dronning Josephine, da ekskona til Napoleon Bonaparte. Etter første verdenskrig ble tiaraen solgt til den belgiske kongefamilien, og via omveier kom den til Marie José, den tidligere dronningen av Italia. Vi snakker altså fire lands kongefamilier!

I 2007 ble den solgt på auksjon for to millioner dollar av det amerikanske ekteparet Artie and Dorothy McFerrin. Tiaraen er nå på utstilling i Houston Museum of Natural Science. Merker jeg drømmer om å ta en tur…

Hva synes du om tiaraen? For liten og kjedelig, eller akkurat riktig?3 thoughts on “Kanskje min nye favorittiara?”

  • Nyyydelig! Nesten synd den er på utstilling i stedet for i ‘ekte’ dronningbruk. Skulle gjerne sett den på Victoria eller MM for eksempel. Kanskje helst noen med mørkt hår, så den virkelig kunne komme frem. Kate/Catherine, kanskje?

  • Synd. Silvia eller Sonja burde hatt den, da de allerede har fra det Leuchtenbergske smykkeskrinet i form av safirer, ametyster (ja den rare Victoria går med), og Sonjas smaragder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.