Hvilke tiaraer har vi sett i mai 2016?

På denne bloggen er vi enige om at vi liker kongelige. Og for å være ærlig – vi liker dem aller best i tiara! Her er en oppsummering av det kongelige hodeglitteret vi har sett i mai – det er statsbesøktid og bra tider, baktusbror.

2016-05-11-1Storhertugparet av Luxembourg besøkte Finland. Jeg liker altså sveisen på presidentfruen så godt der, men det viktigste er naturligvis tiaraen på Maria Teresa. Den har blomster- og bladmotiv i diamanter, og var blant annet bryllupstiaraen til svigerdatteren Stephanie.

Det kan jo ta år og dag (føles det som) mellom hver gang vi får se norske tiaraer. Men det ble tiaramulighet da den polske presidenten med kone kom til landet! Mette-Marit hadde fått «ryggproblemer» (vi vet jo at det bare er unnskyldningen som trengs for å snike seg unna fordi hun egentlig er Batman, men ok!) og var ikke med på gallamiddagen.

Det var dronning Sonja med smaragdtiaraen sin, og prinsesse Astrid med aigretten. Enhver dag med Astrids aigrette er en bra dag.

Jeg har jo faktisk skrevet om denne eventen tidligere – svenskene hadde statsbesøk fra Chile. Tiaraen er dronning Sofias diamanttiara, og skal forestille en soloppgang. Dronning Sofia levde fra 1836 til 1913, og denne har fulgt mange kongedamer nedover. Det er en av Silvias favoritter. Jeg er ikke helt overbevist, trass i sine over 500 diamanter. Jeg blir kravstor på mine eldre dager.

A photo posted by @abaca_royalty on

LITT i samme område plasserer jeg Máximas rubintiara, her i anledning diplomatmiddag i Nederland. Jeg er kanskje ikke så fan av tiaraer som går så opp og ned i høyde. Det blir litt golden gate bridge for meg. Men det er freaky og litt fint at blitzen gjør at øynene matcher tiara her. Tiaraen ble laget av Mellerio i 1889 til dronning Emma.

Dobbel tiara! Yay! Sånn går det når Jordan har statsbesøk i Belgia!

Disse tiaraene er mer neddempet – nesten så neddempet som tiaraer kan bli. Dronning Rania har den ørlille armbåndstiaraen fra Boucheron. Den ble laget til Rania, og ble sett for første gang i 2008. Under er et litt bedre bilde fra Victoria og Daniels bryllup i 2010.

Mathilde har den nederste biten av De ni provinsers tiara. Denne var en bryllupsgave fra det belgiske folk til prinsesse Astrid da hun giftet seg med den fremtidige kong Leopold i 1926. Astrid var søsteren til kronprinsesse Märtha.

Royal Party enter the Lords chamber

Og så skal vi snakke litt skikkelig GLITTER. Jeg mener. HALLO. (Og jeg mener: Et lite smil, eller, Charles?)

Camilla har Greville-tiaraen. Den er SYKT stor. Og passer Camilla så godt, og det er også hennes favoritt. Jeg liker så veldig godt de flyvende diamantene inni der. Veldig fascinerende.

Dronningen startet med en «liten» tiara, bare.

Et ekstra nærbilde.

Før hun fant frem denne lille godbiten…

Det er ikke så ofte vi får se ekte kronjuveler. Nesten alle har sluttet med det. Men britene, de holder koken når det skal åpnes parlamenter! Jeg setter pris på det.

Hvilken tiara likte du best? Har du oppdaget feil eller har noe å bemerke? Bruk gjerne kommentarfeltet!9 thoughts on “Hvilke tiaraer har vi sett i mai 2016?”

 • Min favoritt i dette selskapet er Mellerio rubin tiaraen til Maxima.
  QEII stiller i egen krone-klasse må jeg si. Ingen over, ingen ved siden.

  • Jeg er ikke så veldig fan, jeg altså. Men alt Maxima tar i blir jo til gull! (Bortsett fra diamanter, jeg håper de ikke blir til gull…)

 • Kronprinsesse Mette-Marit har en veldig liten og kjedelig samling. Burde ikke hun som landets kronprinsesse til tross for at Prinsesse Ragnhild Alexandra fru Lorentzen mislikte henne, begynne bruke Dronning Mauds store diamant-tiara? Denne har vært nedstøvet i flere år. Synd det største smykket ligger nedstøvet, eller enda verre, har de kvitta seg med den?

  • Jeg tror ikke de har solgt, men at den nå ligger og venter på riktig anledning. Håper den ikke skal vente helt på Ingrid Alexandra, men kanskje neste kongelige bryllup? Det kan bli leeeenge til, dessverre!

 • Synd uansett. Ragnhild brukte diamantene «aldri» etter år 2000 pga. den visstnok er meget tung. Og når kronprinsessen bare har sånne små kjedelige tiaraer er det rart Kongen ikke har gitt henne denne. Mette-Marit får en stor samling når Dronning Sonja og Prinsesse Astrid også en dag er borte. Men aigretten forsvinner ut av kongehuset…………

  • Du er så sykt bra kommentator å ha her på bloggen. Kom gjerne tilbake med flere tiaraspekulasjoner!

 • Aigretten! Har blitt så glad i den – den er morsom og fjong! Synd som GalP skriver her at den forsvinner ut av kongehuset. Tror Ingrid Alexandra hadde kledd den veldig godt!

 • Etter all denne aigrette-praten har jeg begynt å drømme om at Mette-Marit ender opp med aigretten som sin hovedtiara og at hun Maud Behn får smaragdene… Marerittsituasjon. 😂
  Følger forøvrig med hver gallamiddag om MM ankommer i noe nytt, akk nei…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.