Gi oss en norsk tiara!

Via en bloggpost om eldre tiaraer fant jeg denne fantastiske norske tiaraen:

SF06_469_img1

Tiaraen er i samlingen til Metropolitan Museum of Art. Her kan du se tiaraen i deres katalog. Den var en gave fra fru Harriette M. Arnold i 1906, sammen med flere andre filigramsarbeider i sølv. Den skal være laget i Oslo rundt 1873, av J. Tostrup.

SF06_469_img2

Jeg synes den er helt fantastisk nydelig. Den ligner ikke noen av tiaraene i europeiske kongehus i dag, og jeg kan ikke forstå at jeg ikke hadde tenkt over at man selvfølgelig kan lage tiaraer i klassisk norsk håndverksstil! Jeg skulle ønske en smykkekunstner fikk i oppdrag å lage en slik tiara til det norske kongehuset. Det er så mye vakkert bunadsølv det går an å la seg inspirere av, og det ville virkelig blitt et spesielt stykke. Samtidig burde den nok ikke være altfor stor, for ikke å bli brudekrone eller trenge en isbjørn som assesoar.

TheodorKittelsen-KvitebjørnKongValemon WikiKanskje noe å tenke på til Ingrid Alexandras 18-årsdag? Prinsessene begynner jo gjerne ikke med de største tiaraene, og jeg får helt dånedimpen av å tenke på hvor nett og fin en slik tiara kunne vært. Håper du hører meg, kong Harald!3 thoughts on “Gi oss en norsk tiara!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.