Hjerteknusende bilde

Da jeg la ut dette bildet av Beatrix med barnebarn på mandag valgte jeg å ikke skrive noe om slektskap, selv om jeg vanligvis prøver å orientere litt om slektskapene i kongehusene.

Men Luana og Zaria er altså døtrene til Prins Friso og prinsesse Mabel. Beatrix og Claus hadde tre sønner:

Willem-Alexander (som er konge i dag), Friso og Constantijn. Brødrene ligner bare så fantastisk på hverandre, og ser alltid ut til å være klippet rett ut av Fire bryllup og en gravferd. Det er en stor kvalitet, hvis du spør meg.

Friso giftet seg med Mabel i 2004. På grunn av «utagerende fortid», eller rettere sagt noen litt uheldige bekjentskaper for Mabel, førte det til at Friso ble tatt ut av arverekkefølgen og kongehuset, men han var fortsatt en del av kongefamilien – og Mabel ble også ønsket velkommen i familien.

I februar 2012 ble prins Friso tatt av et snøskred i Østerrike. Han lå i koma i halvannet år, før han døde i august 2013. Begravelsen var ikke en kongelig begivenhet, men for familie og venner. Kong Harald var den eneste utenlandske kongelige tilstede, fordi han var Frisos fadder. På minnegudstjenesten noen måneder senere var kronprins Haakon, prinsesse Märtha-Louise og Ari Behn tilstede.

Jeg synes det er så trist at det ikke er til å holde ut, og derfor måtte jeg bare poste det fine Luana- og Zaria-bildet på mandag uten å forklare mer.

Men oppfølgerbildet er dette. Og det knuser hjertet mitt.1 thought on “Hjerteknusende bilde”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.