Gratulerer med dagen, Ingrid Alexandra!

kongehuset_portretter0243Alle bilder: Jørgen Gomnæss / Det kongelige hoff.
I går fylte Ingrid Alexandra 12 år. At denne bloggeren ikke kommenterte det på selve dagen er intet annet enn skandale, men jeg tar det på egen kappe. Apropos kappe – synes ikke dere også en hermelinkappe hadde vært på sin plass når man er arveprinsesse og fyller tolv år? Er det virkelig bare meg? Tradisjonen er at unge kongelige får sin første tiara når de fyller 18, så her er det muligheter for å fylle på med stæsj. Smykket hun har på seg forresten, det er dåpsgave fra dronning Sonja. Sonja bar det selv på 80- og 90-tallet, og etter at Ingrid Alexandra fikk det, har faktisk Mette-Marit lånt det flere ganger. *dån*

Her har Ingrid Alexandra smykket på seg i 2010.

kongehuset_portretter0729Jeg synes det er litt rart med et offisielt familiefoto der bare ett av barna er med. Men men, sånn er det vel når man er odelsjente. Er det ikke litt kult forresten, at Ingrid Alexandra må være en av historiens første kronprinsesser (i alle fall når hun en gang blir det) eller for den saks skyld odelsjenter som har en egen storebror? Historien har jo vært favoriserende for den eldstefødte broren, men Ingrid Alexandra har altså en storebror hun kan snakke med og diskutere livet med. Både bestefaren og faren har jo vokst opp med storesøsken uten arverett, men de var nå en gang jenter.

Jeg har ikke tenkt over det før, men kanskje en av grunnene til at de norske kongelige er så likandes, er at de er småsøsken hele gjengen? Kong Haakon hadde jo også storebror, og kong Olav var enebarn. Der har vi en gøyal tvist på Grunnlovens § 6. Yngstemann arver! Eller i alle fall nummer 2! Jeg har trua på småsøsken.

Kongehuset_portrettestation_20147Gratulerer med dagen, Ingrid Alexandra. Du har sikkert fått noen finere bursdagsgaver enn en halvgal rant fra en ukjent kongeblogger, men jeg håper du har en fin feiring uansett.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.