#kongeparet25: Nær-kongen-opplevelse og mimring

Jeg har naturligvis vært på Slottsplassen i dag for å markere at kong Harald og dronning Sonja har vært kongepar i 25 år! Jeg vibrerte av lykke, hadde med meg min rojalist-venn Mona (vi har tidligere vært intense kongeturister blant annet i Sverige) og vi løp fra sted til sted for å finne kongelige.

12552868_10156561106010294_8028170430495705614_nDet er litt pinlig. Men det er moro også. I forgrunnen her ser dere Ari Behn, Bjørn Dæhlie, Märtha Louise og Kongen – og rett bak dem ser dere min mor med min datter på skuldrene. Ellinor er snart tre år, og skjønte ikke hvem hun skulle se etter i det hele tatt. Dagens oppsummering fra henne da jeg spurte hvem vi hadde sett i dag var «Vi så to kaniner! Og to elger! Og politihester som bæsja!» Maskoter og vakthold gjorde mest inntrykk på henne, altså.

Noen litt mer interessante bilder fra feiringen forøvrig:

Jeg er alltid svak for flere nasjoners kongelige på ett brett, og i alle fall når de har pønta seg. Det ser ut som de har fått på seg jubileumsmedaljen for 25-årsjubileet også. Dronning Sonja har på seg en brosje hun bruker mye, som var bryllupsgave til dronning Maud. Historien og mange bilder om den får du her.

Sølvjubileet for kongeparet skulle bli en folkefest (noe jeg naturligvis støtter), men jeg er også veldig, veldig glad i tiaraer. La meg derfor slenge på noen bilder fra kongeparets 70-årsdager i 2007, bare fordi vi er i godt humør og gjerne vil se flere kongelige.

OSLO 20070224: Gruppebilde, liten gruppe, på Slottet lørdag 24.2.2007 i anledning kong Haralds 70 års-dag. Første rad fra venstre: H.K.H. Prinsesse Mathilde, H.K.H. Kronprinsesse Victoria, H.K.H. Kronprinsse Mette-Marit, H.K.H. Kronprinsesse Mary og H.K.H Prinsesse Maxima. Stående bak fra venstre H.K.H. Hertugen av Brabant, H.K.H. Kronprins Haakon, H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Prinsen av Oranje. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / DET KONGELIGE HOFF
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / DET KONGELIGE HOFF.
OSLO 20070224: Gruppebilde, statsoverhoder, på Slottet lørdag 24.2.2007 i anledning kong Haralds 70 års-dag. Stående bak fra venstre Pentti Arajärvi, H.F.H Fyrst Albert, H.M Kong Carl Gustaf, H.M. Kong Harald, H.K.H. Storhertug Henri, Prinsgemal Henrik og H. E President Olafur Ragnar Grimsson. Sittende foran fra venstre: H.E. President Tarja Halonen, H.M. Dronning Silvia, H.M. Dronning Sonja, Storhertuginne Maria Teresa og Dorrit Moussaieff. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / DET KONGELIGE HOFF
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / DET KONGELIGE HOFF

Hvis noen har andre tips til bilder eller saker jeg burde få med meg, kommentér gjerne! Føler jeg ikke henger helt med i svingene på alt som har skjedd i forbindelse med dette jubileet. Vanligvis vaser jeg jo bare rundt i kongehjørnet mitt for meg selv, men denne helgen har det vært folksomt på «vi som liker kongelige»-hjørnet.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.