Sjarmerende Sonja

Det er så gøy når noen rocker hippieprinsesse med jumbo-tiara så til det fulle. Lurer på om kjolen finnes fortsatt? Det kunne sikkert blitt noe bra på Märtha eller en av døtrene der. Og apropos jumbotiara må jeg innrømme at jeg savner Desireé-tiaraen.

Hun hadde den på i Märthas bryllup,

men jeg synes det er rart vi ikke ser den oftere. Hun liker den kanskje ikke så godt? Diamanttiaraen har navnet sitt etter dronning Desideria, hvis mann Jean Baptiste Bernadotte ble valgt til konge av Norge og Danmark som Karl Johan. Det finnes ingen bevis på at Desideria hadde tiaraen, men man vet at dronning Josefine, svigerdatteren, hadde den. Fordi skandinaviske kongehus er et ellevilt nettverk av inngifte har denne vandret fra Josephine til dronning Louise av Danmark (Josefines barnebarn), og så ble den arvet av svenske prinsesse Märtha (Louises barnebarn) som endte opp med å gifte seg til Norge.

Klassisk bra tiarahår, og gøy å se tiaraen bakfra! (Tror vi snakker 1994, men jeg er ikke sikker.)Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.