Nyttårsgalla med juveler og stæsj

Godtfolk! Så hyggelig at dere finnes på denne siden av nyttårsaften også. Og ikke minst, takk til de kongelige som holder koken. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å trekke frem to land som vet å feire nyttår med stil: Japan og Danmark!

Krysantemumtronen har årlig mottakelse på palasset i forbindelse med nyttår. Her er 30 sekunder video:

Som du ser er en av deres tradisjoner å komme med alle prinsesser på rad, i lang kjole og tiara. Jeg verdsetter denne tradisjonen veldig høyt. Du legger kanskje også merke til at alle tiaraene er med hvite steiner? En litt artig vri på hvordan man gjør det i vestlige kongehus, der det er om å gjøre å ha en variert juvelsamling. Keiserinne Michiko har sluttet å gå med tiara på grunn av ryggproblemer. Hun har imidlertid funnet frem en brosje som veier opp for ganske mye på den fronten.

I nyttårstalen sin annonserte dronning Margrethe at prinsgemal Henrik vil trekke seg tilbake fra offisielle plikter, og heller støtte henne fra bakrommet. Oppsigelsestid for oss vanlige arbeidstakere er normalt tre måneder, men for prinsgemaler holder det visst med én dag, for Henrik var med på den første dagen av dronningens nyttårsfestligheter.

Margrethe nailet antrekk så helt vidunderlig. Kort og godt. At hun bruker min danske favoritt-tiara hjelper også på saken. Heia Daisy!

Prinsesse Marie kunne spasert rett inn i det japanske hoffet med denne kjolen og tiaraen:

Vad bar prinsessorna under gårdagen? Kolla i svenskdam.se #amalienborg #copenhagen #princessmarie #crownprincessmary

A photo posted by Svensk Damtidning (@svenskdamtidning) on

Kronprinsesse Mary er en stor tilhenger av fløyel, og det tok hun på seg også i år.

Jeg liker at hun kombinerer de røde rubinene med midnattsblå fløyel. Hun leker ikke kongelig! Rubinene er forøvrig fast følge på disse nyttårsmottagelsene.

Flere festligheter betyr flere flotte klær, og dronning Margrethe fortsetter med den stilsikre kombinasjonen blått og pels.

Og Mary går for hvitt. Jeg trodde først at denne kjolen av et todelt ensemble med en stripe bar mage og var klar for å være ekstremt begeistret, men det ser ut som et billig belte for en ellers pen kjole. Capen er imidlertid helt fantastisk.

Hvis du ikke synes dette var nok, anbefaler jeg denne flotte kåringen av de beste tiara-øyeblikkene i 2015. Jeg er ganske enig med listen. Skulle gjerne hatt med et norsk øyeblikk da, men det virker som vi blir litt uttiaraet om dagen.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.