Jorden rundt med japanske kongelige

Prins Akishino og prinsesse Kiko har vært på visitt i Brasil.

Der har de gjort klassiske kongelige ting som å plante trær.

Og, siden de åpenbart er disse høyt-på-strå-folka, får de selvfølgelig fått verdens nusseligste eldre mann som passer på at de gjør det skikkelig.

Så gikk de tur med en masse eksiljapanere (tror jeg). Dette minner meg veldig om at jeg skal til Barcelona snart, og er blitt anbefalt en restaurant med «japansk-brasiliansk fusion». Må innrømme at jeg er skeptisk.

Men prins Akishino altså, født prins Fumihito (fordi enkelt skal det ikke være med japanske kongelige navn) er broren til kronprins Naruhito. Og siden Naruhito har en datter, og fordi ærlig talt vi lar da ikke kvinner sitte på krysantemumtronen, kan det hende han blir keiser en dag likevel, eller i alle fall hans sønn.

Akishino har en doktorgrad i ornitologi, med doktorgraden «Molekylær fylogenetikk blant jungelhøns av slekten gallus og monofyletisk opphav av domestiserte fugler». (I dag lærte jeg altså at fylogenetikk er det å forske på stamtrær og sammenhengen mellom ulike arter.) Han tok også med seg ferskvannsfisken tilapia til Thailand og introduserte denne som matfisk. Dessuten er fyren beatlesfan, tennisspiller og kalligrafist. Det er lett å sette pris på en mann med hobbyer – og en midtskill bare Aaron Carter kan konkurrere med.3 thoughts on “Jorden rundt med japanske kongelige”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.