Tiaralykke for Mathilde og Catherine

I dag skal vi snakke tiaraer! Pluralis!

Belgia i Polen

Det belgiske kongeparet har vært i Polen, og selv om jeg allerede har dekket dette besøket må jeg få ta med disse antrekkene fra dronning Mathilde og presidentfrue Agata Kornhauser-Duda. Jeg er mildt sagt begeistret.

Men la oss ikke glemme det vi kom for – nemlig gallamiddagen!

Kjolen fra Armani er til å dø for. Og… glitrer det ikke veldig her?

Joda! Rundtom besvimer kongeentusiaster av at Mathilde har plukket frem TO! ZWEI! DEUX! tiaraer. Rundt halsen har hun laurbærkranstiaraen, som lenge var dette den eneste tiaraen hun brukte. D er nå nüdelig da, hvis du først er så uheldig å bare eie én tiara.

Men på hodet (og her gikk det et sus i forsamlingen) har hun Wolfers’ smykketiara, som tilhørte dronning Fabiola. Badouin og Fabiola regjerte i Belgia til 1993, da Badouin døde barnløs. Tronen gikk dermed til hans bror Albert, og videre til Alberts sønn Phillippe. Fabiola brukte ikke så mange av smykkene sine etter at Badouin døde. Fabiola døde i desember i fjor, og det er derfor veldig hyggelig å se at en av hennes tiaraer brukes av den nåværende dronningen. To diamanttiaraer sammen gir oss jo ikke lyst til å gråte heller!

Illustrasjonsfoto av dronning Fabiola, da hun fulgte innsettelsen av kong Philippe og dronning Mathilde i 2013.

Og bilde av Fabiola med Wolfers’ smykketiara i 1960.

Kina i Storbritannia

Den kinesiske presidenten Xi Jinping har virkelig reist gjennom verden i det siste. Rett fra statsbesøk i Junaiten til besøk i Storbritannia. De kongelige har stilt opp en masse, så hvis du liker britiske kongelige vet du hva du skal google nå.

Jeg tenker at vi først og fremst må se på tiarabruken.

Stødig tiara fra Elizabeth II her. Er det én kvinne vi kan stole på at trekker i sin fineste stas også når hun nærmer seg nitti, så må det være dronning Elizabeth. Og denne dagen tenkte hun SAFIRER! – og det er jo aldri en dårlig tanke. Her kjøres det på med safirtiara og safirhalsbånd og sannsynligvis noen safirarmbånd under de hanskene.

Og så satte de seg til bords…

Og så fikk vi alle kollektivt dånedimpen av den røde Jenny Packham-kjolen (et lite nikk til røde Kina?) og at CATHERINE HAR SATT OPP HÅRET I EN EKTE FRISYRE OG SATT EN TIARA PÅ TOPPEN! Jeg er så lykkelig for å se henne med en skikkelig tiarasveis. Og oppå der? Lotusblomsttiaraen fra dronningmoren! Denne har vært i jevn bruk av prinsesse Margaret (dronningens søster), og etter at Margaret døde i 2002 er den bare blitt brukt én gang tidligere – i 2013, og da også av Catherine. Les mer om denne tiaraen her, inkludert bilder.

Her er lotusblomsttiaraen på Margaret i 1962, fordi åpenbart har vi lyst til å se bilde av det.

Og her har vi den opprinnelige eieren, dronningmoren, med samme tiara – for hvis dere ikke har lyst til å se det bildet, da lurer jeg på hva dere har å gjøre på denne bloggen.

Hvilken tiara er din favorittopptreden – Mathilde med Fabiolas tiara, eller Catherine med dronningmorens?1 thought on “Tiaralykke for Mathilde og Catherine”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.