Kvinnefiendtlig kongejournalistikk

Ikke at jeg trodde at Se og Hør var den mest inkluderende og åpne redaksjonen i verden – se for eksempel Jan Thomas-eksempelet som Marta Breen har funnet – men likevel blir jeg sliten og sinna av kongejournalistikken som presenteres i Se og Hør om dagen.

Shaming og kunnskapsløshet

unnamed

Det er mye jeg vil si her, altså. La meg starte med

1. Dere VET at prinsessesyke er en greie. Det er at kommende prinsessebruder går voldsomt ned i vekt fordi de blir nervøse og ikke orker spise. Dette er IKKE BRA. Vi ønsker sunne prinsesser som trives i egen kropp. Agree?

2. Dere VET at storesøster til brudgommen har slitt med anoreksi. Ikke BYGG OPP under lignende tendenser hos svigerinnen, hva? Hæ?

3. En graviditet fungerer vanligvis (80-85 %) slik at den gravide er kvalm de første månedene. Mange går ned i vekt. Livmoren bikker over kanten på magen rundt uke 15-16, altså er det ganske så usannsynlig at en rund mage på dette tidspunktet vil være sånn du får vite om dette. Hvordan vet jeg dette? KUNNSKAP OM KVINNEHELSE.

4. Det stemmer, vi blir alle glade hvis det stemmer. Men bare… come on. Dette viser så dårlig forståelse av graviditet og kvinners selvbilde at jeg blir helt dust i hodet.

unnamed 2Kvinnens rolle

12045413_10153810112387868_4505555621766718205_o
Foto: Sofie Roshauw

Jeg skjønner at dette var ment som et vittig poeng. Haha, Mette-Marit er så opptatt av gjenbruk og design og alt sånn, hun kan sikkert stoppe strømper. Og saken «Kronprins hadde hull i sokk» er jo omtrent like gøyal som «Kronprinsesse hadde raknet strømpebukse«, så her må de kjøre gøyal vinkling.

Inn kommer en emmen lukt av utdaterte kjønnsroller: En kone skal sørge for å holde sin mann i stand, slik at han kan gå ut og gjøre viktige ting. Sukk.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.