Her skal parlamenter åpnes!

Det er ikke bare Nederland som har åpnet sitt parlament, også Sverige driver med sånt. De kaller det Riksdagen da, og til det dukker stort og smått opp – her kommer kongen, dronningen, kronprinsessen, kronprinsen, prinsesse x2 og prins.

(Er det en biskop med, eller et riksdagsmedlem som liker å kle seg ut?)

Tidligere var kleskoden hoffkjole i slike anledninger. Sverige har jo en rekke gøyere adelige tradisjoner enn oss, og blant annet var det lange svarte kjoler med slep frem til 1970-tallet. I tråd med det er det nå svart og hvitt som gjelder. Bortsett fra for herrer tydeligvis – den dressen til Carl Gustaf er da unektelig blå?

På klesfronten var det mest påfallende hvor like Madeleine og Sofia var. Kanskje er ikke utvalget det største på svarthvite drakter, men likevel. Min ærlige mening er at de kjører det litt vel classic. Her skal det glemmes at vi egentlig snakker to partyprinsesser!

Når vi er inne på temaet nedtonede partyprinsesser, har jeg en downton-hypotese om de svenske kongebarna. Jeg tror nemlig Madeleine er Mary. Helt desperat etter å holde på systemene, og opptatt av å sørge for at de andre følger kodene som gjelder. Så roter man seg til med en utro Jonas eller en tyrkisk ambassadør. Da gjelder det å hanke seg inn igjen! I downton-hypotesen er Victoria Sybil. Mest politisk og ikke mest opptatt av at ting skal gjøres helt etter boken. Absolutt den mest menneskelige av dem. Av dette følger det at Carl Philip åpenbart er Edith. Dritten i midten som ingen egentlig husker på.

Lady Mary quite contrary…Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.