Look to England

Okei, i mangelen på gøyalt kongestoff her hjemme om dagen gjør jeg som vikingene og sikter mot angelsakserne i sørvest. Vi behøver ikke en gang å trenge så langt inn i landet – de kongelige har vært på Braemar Highland Gathering og sett menn i kilt kaste tømmerstokker, trekke tau og danse. *

* Obs: Som tidligere bør dere ikke stole på sportsbeskrivelsene i denne bloggen. Jeg baserer disse gjettingene utelukkende på å ha sett Disney-filmen Merida tre ganger, og ha hørt om en film som heter Braveheart.

«Kom igjen, dere lystige herremenn, dere vet jo at den som vinner får gifte seg med eldstedatteren min!»

Dronning Elizabeth er en ganske lykkelig pastellbærer til vanlig, men jeg elsker den rødfargen hun har plukket frem her. Her snakker vi statement-farge. Jeg synes også det er hyggelig at hun deler teppe med ektemannen, som ser ut til å fryse ganske mye på alle bildene.

Med på turen var også Charles (han er kronprins, til info for nye lesere), og Autumn Phillips, en av mine favoritt-perifer-kongelige (jeg har mange). Autumn er gift med Peter Phillips, som er sønnen til prinsesse Anne (dronning Elizabeths eneste datter). Autumn er kanadisk og visste ikke at Peter var dronning Elizabeths barnebarn da hun traff ham (sukk!), men flyttet til Storbritannia med ham etter hvert. Hun måtte skifte religion for at ikke Peter skulle gå ut av arverekkefølgen (ah, den gode lyden av arverekkefølgeregler!), men har beholdt sitt kanadiske statsborgerskap. Dermed er barna Savannah og Isla de første kanadierne til å være i en britisk arverekkefølge noen gang, siden de har doble statsborgerskap.

Det er sikkert litt slitsomt å jobbe i familiebedrift og henge med familien sin hele dagen, men det ser jo litt koselig ut også, da?1 thought on “Look to England”

  • Statement-farge er bra, ikkje for ofte på dronninga. Veddar på ho hadde knallraud veske også, for veska matchar alltid. Men han derre prins Philip, hertugen av Edinburgh, han skal du få billig. Prins Henrik av Danmark er nok litt småsnurt over å ikkje vere konge, men prins Philip trur eg er direkte potte sur, og han har berre blitt surare over vel seksti år. Charles, prinsen av Wales, var nok meir knytta til sin grandonkel, Lord Mountbatten, som blei drept i eit IRA-attentat i 1979, enn den fjerne faren. Eg var 14 år, slukte kongestoff og hugsa bileta av ein sørgande prins Charles. Det var på den tida eg slukte alt kongestoff (nåja, da også), og var mest opptatt av prinsesse Caroline av Monaco. Ho og prins Charles møttes forresten (gisp! kunne ho bli dronning av det britiske imperiet?? broren prins Albert skulle jo bli den neste fyrsten av Monaco!!). Men Caroline syntes Charles var kjedelig..Bombe! Ho gifta seg jo med den franske playboyen Philippe Junot i staden i 1978, og mamma Grace var ansiktsmaskestiv under heile bryllaupet. Jepp, det var kveldens synsing frå fru Schjeide. Prinsesse Caroline er fortsatt mi prinsesseheltinne den dag i dag. Relevansen til dette blogginnlegget om dronning Elizabeth? None, whatsoever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.