Festen er avlyst, det er popcorn igjen

Forrige tirsdag satt jeg klar til fest. Jeg hadde togaen på, godteriet var stilt frem og en bloggpost var nesten ferdigskrevet.

Haakon og Mette-Marits bryllupsdag. Det er jo en festdag for sånne som oss! Men så sprekker det:

Og jeg som skulle skrive kjolebonanza om Mette-Marit. Hvis jeg skal opprettholde et skinn av intellekt på denne bloggen – selv om jeg er redd det toget har gått – kunne jeg jo ikke ligge nesegrus for kongehuset etter slike avsløringer. Jeg følte meg som Thomas André. Festen er avlyst, det er massevis av popcorn igjen.

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 23.40.06«Jeg har hørt om fester som har startet i tolv-ett-tida om natta.»

Et forsøk på et resonnement

Så med herværende bloggpost har jeg rotet meg opp i enda mer trøbbel. Fordi det er jo åpenbart at når jeg har en kongeblogg, så må jeg støtte alt kongehuset foretar seg, eventuelt ta avstand fra det. Veloverveide meninger! Here we come!

Vel, la meg ta det letteste først: Jeg synes korrupsjon er dumt og håper det føres ordentlig tilsyn med gaver som mottas. Jeg lurer først og fremst på om kongehuset blir gått ordentlig etter i sømmene av fagfolk. Regnskapsfører skal jo ha kontroll, og hvis man mistenker noe eller bare vil kontrollere så kan jo revisjonen komme og knacka på dörren.

De har vel noe slikt der også? Jeg mener vi, altså det norske folk, vi har vel sørget for regnskapsførere, revisorer og jurister? Jeg håper det.

Stanghelle altså

Kronprins Haakon har med all tydelighet vist at han ikke er fornøyd med å klippe snorer. Det avkrever respekt. Men i jakten på kongelig mening med livet finnes det grenser. Og hos dagens tronfølgere ser vi stadig valg som har politiske overtoner – både konkrete og gjennom symbolkraften.

Da kan ikke Slottet fortsette med å dekke seg bak dyrkingen av en lukkethetskultur som heldigvis er på vikende front i resten av samfunnet. Riktignok følger det store privilegier med å tilhøre kongefamilien, men det er på høy tid å avskaffe privilegiet med selv å velge hva man vil svare for overfor det norske folk.

Les hele kommentaren på Aftenposten.no

Internett er ikke som resten av verden

En annen festlig ting er at de kan motta så mange gaver de bare vil, men på grunn av Forbrukerombudets retningslinjer for bloggere og sosiale medier, så må Mette-Marit legge på emneknaggen #sponsetinnhold hvis hun har på seg en kjole hun har fått gratis. Sånn som denne kjolen fra Pia Tjelta.

Betalte hun for den? Jeg har ingen anelse! Men Pia Tjeltas kjoler var i sentrum for diskusjonen om bloggreglene. Så lenge Mette-Marit har den på seg denne kan hun tralle rundt på statsbesøk og joggetur så mye hun bare vil. Men kommer det på internett, så skal det være merket som sponset. Jeg ser virkelig frem til den dagen Forbrukerombudet tar tak i dette. Da blir det fest!

«Du kommer hit med 20 jenter? Ja, da blir det moro!»Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.