Astrid mi Astrid: 6 grunner til å elske prinsesse Astrid

Prinsesse Astrid har sendt hjem et feriebilde! Dette gjør meg glad av mange grunner.

1. Jeg setter alltid pris på en fin kongelig familie. Prinsesse Astrid er søsteren til kong Phillipe i Belgia. Sammen med prins Lorenz har hun fem barn, og jeg beundrer en kvinne som har fem barn født mellom 1986 og 2003. Det er 20 år med bleiebarn, det. Nå er ikke eldstemann prins Amedeo med her, men han giftet seg i fjor og er kanskje på ferie med kona, kan man jo håpe.

2. Prinsesse Astrid har en av brudekjolene i verden jeg setter mest pris på. De siste årene har Astrid hatt en nydelig, avslappet stil, men hun giftet seg tross alt med sin Lorenz i september 1984, og 80-tallet folkens, det er da man skulle vært grossist i brudekjolestoff. «Er det mulig å få inn LITT mer stoff i ermene her, takk?»

1984-09-AstridJeg DØR på meg. De er så utrolig fine, prinsesse Astrid er bare 22 år, og med rødmende kinn og blomster i håret er hun en drøm. Og se på han kjekke erkehertugen ved siden av, da!

3. La oss bare kontemplere litt mer over de ermene.

princess Astrid wedding dress

4. Og når vi først snakker Astrid og bryllup… Så var undertegnede blogger i bryllup til sin søster Astrid i helgen. Hurra for kjærleiken! Og jeg følte meg så fin som man kan føle seg uten en tiara, så her er det bilde for dere som trenger det:

Fornøyd med mann, bunad, eget antrekk (sydde ferdig toppen i går!), dagen og livet. #oddogastrid

A photo posted by Kristin Storrusten (@storrusten) on

5. Jeg har kost meg med NRK-serien Kampen for tilværelsen de siste ukene, og det burde du også gjøre. Den er bare tilgjengelig på nett i to uker til. I sesong 1 er det en snikete bilselger som skal selge den dyreste bilen de har i butikken, og hans avgjørende argument er

Skjermbilde 2015-08-13 kl. 20.07.56Jeg holdt på å få sjokolademelken ut av nesen. Det må da være prinsesse Astrid han mener? Eller er manuset skrevet da Mathilde ikke var blitt dronning ennå, men da ville han vel sagt kronprinsessen? Har bilselger/manusforfatter inngående regal kjennskap? Eller er det bare ren gjetting og slesking fra bilselger/manusforfatter? Dette er slike problemstillinger vi rojalister må forholde oss til stadig vekk.

(Overraskende bonus på en kongeblogg: Gjensyn med Øyvind Berven, som vel har en ekstra stor plass i hjertet til alle oss som mentalt sett bodde i Huset med det rare i på 90-tallet. <3 <3. Og jeg liker også veldig godt Trine Wiggens figur Karianne.)

6. Prinsesse Astrid er oppkalt etter sin bestemor, prinsesse Astrid av Sverige / dronning Astrid av Belgia. Dronning Astrid var ekstremt superpopulær i Belgia etter at hun giftet seg med prins Leopold. Hun var populær på en sånn Grace Kelly/prinsesse Diana-måte. Altså bare helt vilt superdupermegapopulær. Fordi hun var søt, snill, omgjengelig, trivelig og alt som et folk liker.

Da hun giftet seg var det mindre ermer, men desto mer blomster. Blomster-o-rama!

Hvis du synes at dronning Astrid ligner på noen, så kan det jo være du tenker på søsteren Märtha, som jo også ble veldig populær som kronprinsesse her i Norge. Og hvis du tenker at den pelskanten nederst der er helt usannsynlig lekker, jo, så kan jeg være enig i det.1 thought on “Astrid mi Astrid: 6 grunner til å elske prinsesse Astrid”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.