Dronning Margrethe på Grønland

Dronning Margrethe i Savissivik, GrønlandFoto: Kongehuset

8.-22. juli 2015 var dronning Margrethe og prins Henrik på Grønland. Margrethes evne til å kle seg praktisk, elegant og samtidig med det lille ekstra kommer virkelig til sin rett her! Se flere bilder og video fra en forlatt landsby på Royalista.com.

Så kan vi selvfølgelig diskutere Danmarks rett til Grønland, men det gjør vi nok ikke likevel. (Har akkurat lest om grønlandssaken fra 1933. Da var Norge helt fra seg fordi Danmark skulle ha råderett over øst-Grønland. Resultatet? En gjeng eventyrere plantet det norske flagg der, som fikk støtte av Stortinget, og dermed druste Danmark oss rett inn til Haag, hvor Norge tapte på alle punkter. En vakker historie, gitt.)

Dronning Margrethe med Sirius personell Foto: Kongehuset

Er som sagt lovlig begeistret for dronning Margrethe, men det er vel ikke til å komme fra at dette bildet også er øyebalsam for alle som setter pris på en høyreist mann eller to.

En aldri så liten bonus til slutt: Her er dronning Margrethe og prins Henrik med småttisene Frederik og Joachim på armen. På Grønland i 1970, med de nydelige grønlandske folkedraktene.

Om ikke annet kan jeg være litt sur på den Haag-avgjørelsen bare fordi jeg ville fått se våre kongelige i den drakten langt oftere.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.