Sommerfotografering i Danmark

Skjermbilde 2015-07-25 kl. 16.02.36Skjermbilde fra kongehuset.dk

I dag har den danske kongefamilien hatt sin årlige fotoseanse på Gråsten slot. Det er veldig hyggelige bilder, men jeg finner ikke noen jeg kan vise frem her på bloggen pga. opphavsrett. Men trykk deg gjerne inn til Kongehuset.dk, eller et mer omfattende galleri hos danske TV2.

Hvem er det på bildene?

Du gjenkjenner kanskje dronning Margrethe og prinsgemal Henrik. Dessuten er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med, og deres fire barn Christian, Isabella, Vincent og Josephine.

Det er en hund med på flere av bildene. Jeg vet ikke om det er dronningens hund Hélike eller prinsens Tillia. Prins Henrik har pleid å ha bustete grevlinghunder, men nå har han fått en glatthåret akkurat som dronningens. Å se forskjell på dem synes jeg er i overkant, til og med for en svoren kongeblogger som meg!

De fire andre (menneskene) på bildene er prinsesse Alexandra av Berleburg og grev Jefferson, med sine barn grev Richard og komtesse Ingrid.

Prinsesse Alexandra er niesen til dronning Margrethe, som datter av Margrethes søster Benedikte og prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Ektemannen Jefferson er intet mindre enn tysk greve, og hans fulle navn er Grev Jefferson-Friedrich Volker Benjamin af Pfeil og Klein-Ellguth. Jeg vet ikke hvorfor det danske kongehuset pleier å kalle broren for Gustav av Sayn-Wittgenberg og henne for Alexandra av Berleburg, når de vitterlig begge er «av Sayn-Wittgenstein-Berleburg». Jeg får grave litt i dette!

Men når vi først er i gang med navn som er altfor lange for offentlige dokumenter får vi avslutte med Alexandras fulle navn:

Hennes Høyhet Alexandra Rosemarie Ingrid Benedikte, prinsesse av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, grevinne av Pfeil og Klein-Ellguth.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.