Min Mette-Marit-bekymring

Okei, dette er sånt jeg kan ligge og bekymre meg for om kveldene:

Hva i alle dager skal vi gjøre når Mette-Marit en dag blir dronning, og hun skal begynne å bruke dronningtiaraene?

Denne perletiaraen vil kle henne som et skudd. Men kanskje Gule fugl-kjolen ikke trenger å bli en del av arvegodset. Just sayin’.

Men denne!

Dronning Sonjas signaturtiara, her i full pryd med øredobber, smykker OG brosje (insert frysning). Den er helt fantastisk. Smaragdtiara! Det er mange måter å være dronning på. Jeg liker den med muligheten for å si «Kjære, jeg tror jeg tar smaragdtiaraen i dag.» Hun bruker den så ofte, den heter sikkert bare ST i familien. «Har du sett ST? Jeg vet jeg la den fra meg her et sted…»

Over til vår kronprinsesse.

Mette-Marit har i dag følgende farger i sin garderobe: Lyseblå. Lyserosa. Lysebrunt. Litt mørkere brunt. Hvitt. Litt mørkere hvitt. Eggeskall. Caffe latte. Himmelblå. Fiolblå. Unge Høyre-blå. Hvitt med litt blått i. Og av og til en skikkelig kjemperosa. Men milde måne, hun er en pastellprinsesse. Jeg kan ikke begripe hvordan det skal omformes til å passe den klargrønne fargen.

Dette bildet roer meg ned litt, jeg synes hun klarer å hale i land den lillafargen i ametysttiaraen så pent som bare det. Men den er likevel ikke ta en smaragd, ta gjerne fire ta åtte ta ALLE.

Jeg lurer på om vi

1) kommer til å se en omforming av Mette-Marit til skarpere farger, slik at hun en dag kan bruke smaragdtiaraen uten at den stjeler og kræsjer med alt annet hun har på seg

2) kommer til å hoppe over et ledd og sende den rett til Ingrid Aleksandra? Det ville vært veldig uventet, men jeg tror uansett denne er så tett knyttet med dronning Sonja nå at den vil følge henne så lenge hun lever – uansett om hun er regjerende dronning eller ikke. Og da kanskje det blir dronning Mette-Marit en god stund uten denne tiaraen først?

3) kommer til å sende den til kronprins Haakon? Jeg tror han ville kledd den. Og likestillingen har fortsatt et stykke å gå i regale kretser.

EmpressJosephineEmeraldTiaraSofiaIngeborgMarthaAstridEn liten bonus: Her har vi dronning Sofie av Norge og Sverige , prinsesse Ingeborg av Danmark (moren til kronprinsesse Märtha), kronprinsesse Märtha og prinsesse Astrid med nevnte smaragdtiara. Mange mørkhårede prinsesser dette her..?

Hva tror du? Kommentarfeltet er åpnet!7 thoughts on “Min Mette-Marit-bekymring”

 • Gul Fugl-kjolen kan doneres til Kunstindustrimuseet. Den gjenbrukes allerede altfor ofte!
  Men, smaragdene – er PRAKTFULLE. Tenke seg til at kronprinsesse Märtha klarte seg gjennom 2VK uten å måtte selge en eneste lite smaragd.
  Jeg er sikker på at MM vil bære denne (også) med stil. Det er jo den storkanonen vårt kongehus har. De er jo ikke utstyrt med like mye juveler som Luxenbourgs og Nederlands kongehus. Jeg er mer spent på om MM vil ta i bruk den moderne Wonderwoman-tiaraen Sonja fikk i gave til sin 60-årsdag. Den vil kanskje være mer passende til Haakons mørke hår?!

  • Åh, Wonderwoman-tiaraen, den har jeg tenkt for lite på! Hm, nå må jeg gruble kjenner jeg.

 • Ikke det at jeg egentlig bryr meg, men grønt går til alt. Så lenge Mette ikke bruker alt krimskramset på en gang tror jeg det går greit. Hun kan jo begynne med ørene eller brosjen og jobbe seg inn i det. Send ett brev til slottet er mitt forslag.

  • Klassisk uttalelse fra en som ikke egentlig bryr seg! 🙂 Å jobbe det inn var en god ide. Det måtte bli mot noe av det hvite eller kremfargete hun har. Og så er selvfølgelig mottoet «smaragder går til alt» et godt argument.

 • Smaragd eller ikke, så håper jeg fryktelig gjerne at Mette-Marit snart får litt ny hjelp på kjolefronten. Den kjolen i Carl Phillip sitt bryllup var bare trist. Hun hadde vært så fin i klare sterke farger, særlig grønt og blått, og da hadde jo dessuten tiaraen passet helt glimmers!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.