Belgiere ute på vift

I dag er det nasjonaldag i Belgia! (De feirer uavhengigheten sin fra 21. juli 1831 da kong Leopold sverget ved den nye grunnloven og dermed ble landets første konge.) (Bare et lite ekstraparentes: Dette var den første leopolden, det var hans sønn Leopold II som er kjent for kanskje ikke helt superduper oppførsel i Kongo.)

Og for oss kongenørder og -fantaster betyr jo det bare en ting: Kongefamilien er ute i storform!

Jeg elsker dette bildet. Nuvel, jeg har nå kanskje en litt i overkant entusiastisk følelse for dronning Mathilde, så det forklarer nok endel. Men sjekk så nydelig kronprinsesse Elisabeths kjole matcher med farens ordensbånd! Han bærer naturligvis leopoldordenen, den høyeste ordenen i Belgia. Oppkalt etter… jepp, det stemmer, Leopold I!

De siste dager har det vært mye diskusjon rundt en filmklipp av dronning Elizabeth II (daværende prinsesse Elizabeth) som i 1933 lærte og øvde på nazihilsenen sammen med sin onkel kong Edward 8. (De vet han med Wallis Simpson?). Sett i lys av dette er jeg glad kong Philippe holder den fine vinkelen på sin arm. Puh.2 thoughts on “Belgiere ute på vift”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.